Skip Navigation

Maatschappelijke Stages

Vind hier alles over de Maatschappelijke Stages in Apeldoorn

Wie zijn wij?

De Maatschappelijke Stage in Apeldoorn is een samenwerkingsverband tussen 8 scholen van de Veluwse Onderwijsgroep, de gemeente Apeldoorn en Apeldoorn Pakt Aan.


Heb je vragen over de MaS? Bel naar Apeldoorn Pakt Aan: 055 – 52 70 581 of mail de MaS-makelaars via [email protected]. We zijn bereikbaar van maandag t/m donderdag.

Apeldoorn Pakt Aan

Apeldoorn Pakt Aan is dé plek voor vrijwilligerswerk in Apeldoorn. De MaS-makelaars van Apeldoorn Pakt Aan bemiddelen in stageplekken tussen leerlingen en organisaties. Zij helpen leerlingen een plek te vinden die bij hen past, ondersteunen organisaties bij het bedenken en begeleiden van stageklussen en adviseren scholen in de invulling van de MaS. Ook kunnen zij waar nodig bijeenkomsten en trainingen organiseren gericht op het thema vrijwilligerswerk.


Meer weten over Apeldoorn Pakt Aan? Kijk dan op www.apeldoornpaktaan.nl

Wie zijn de MaS-makelaars?

Joyce Vreeswijk

Mijn naam is Joyce Vreeswijk. Sinds april ’22 ben ik werkzaam als MaS-makelaar bij Apeldoorn Pakt Aan, onderdeel van Stimenz. Een aantal jaar ben ik al betrokken als vrijwilliger op verschillende plekken, waar ik keer op keer weer ontzettend blij van word. Graag had ik al veel eerder kennis gemaakt met vrijwilligerswerk.


En dat maakt de Maatschappelijke Stage zo belangrijk! Je kan op deze manier ontdekken wat voor vrijwilligerswerk je leuk vindt en op deze manier een belangrijke bijdrage leveren aan de maatschappij. Je kan helpen bij verschillende organisaties of verenigingen zodat bijvoorbeeld; kinderen kunnen sporten, ouderen een kletspraatje kunnen maken, dieren goed verzorgd worden, activiteiten georganiseerd worden voor mensen met een beperking, de natuur wordt behouden, mensen kunnen blijven kopen bij een kringloopwinkel, creatieve of technische klussen gedaan worden of een bijeenkomst geregeld wordt voor wie dan ook.


Door middel van de MaS hoop ik ervoor te zorgen dat je als leerling het idee hebt zinvol werk te doen, waar je veel plezier aan beleeft en daarnaast ook nog wat leert. Voor organisaties hoop ik dat de leerlingen een actieve bijdrage leveren en dat het zo goed bevalt dat ze misschien wel blijven plakken, want jongeren zijn de vrijwilligers van de toekomst! 

Linda Brummer-Vos


Mijn naam is Linda Brummer en ik ben sinds maart ‘24 werkzaam als administratief medewerker bij Apeldoorn Pakt Aan. Ik geloof dat vrijwilligerswerk niet alleen waardevol is voor anderen, maar ook voor jezelf. Het biedt de kans om te ervaren hoe het is om iets te betekenen voor een ander en draagt bij aan onze samenleving.


Het mooie van de Maatschappelijke stage vind ik dat de leerlingen zelf opzoek kunnen naar een leuke klus wat bij je past. Hierdoor krijg je de kans om te groeien en te bloeien. Als vrijwilliger zie je vaak een glimlach van de mensen die je helpt. Dit is waarvoor je het doet.


Het komt soms voor dat na het behalen van de Maatschappelijke Stage de leerling vrijwillig blijft werken bij hun stageplek. Het is mooi om te zien hoe deze leerlingen genieten van het bijdragen aan de maatschappij, niet omdat het moet maar omdat ze het echt leuk vinden!

Welke scholen doen mee?

De volgende scholen nemen deel aan de samenwerking:


  • Christelijk Lyceum
  • De Heemgaard
  • UGO
  • UDO
  • Gymnasium Apeldoorn
  • Koninklijke Scholengemeenschap (KSG)
  • Veluws College Mheenpark
  • Veluws College Walterbosch