Skip Navigation
Post | February 2024 | Vrijwilligersverhalen | 1 min read

Ahlam helpt Tine en Wim met kleine klusjes en zij helpen mij met het leren van de Nederlandse taal.

Written by De Kap
vrijwilligerswerk taalmaatje

De 21-jarige Ahlam woont sinds twee jaar in Nederland. Naast haar baan in een restaurant en het volgen van een inburgeringscursus, brengt ze wekelijks een bezoekje aan Tine en Wim. “Ze zijn altijd blij als ik er weer ben!”

  • Vrijwilliger: Ahlam (21)
  • Hulpvragers: Tine (90) en Wim (90)
  • Tijdsbesteding: 4 uur per week


Waarom ging je vrijwilligerswerk doen?

“Ik ben sinds september vrijwilliger bij de Kap. Ik ga graag met mensen om en ik wilde de Nederlandse taal snel onder de knie krijgen. Vrijwilligerswerk was voor mij de leukste manier om dit te combineren. Ik help Tine en Wim met kleine klusjes en zij helpen mij met het leren van de Nederlandse taal.


Wie zijn jouw hulpvragers?

“Ik breng wekelijks een bezoekje aan Tine en Wim. Door weinig sociale contacten hebben zij behoefte aan bezoek. Om gezellig te praten of samen iets te ondernemen. Zo voelen ze zich minder eenzaam en breng ik wat vrolijkheid in hun leven.”


Wat doe je voor je hulpvragers?

“Met Tine speel ik spelletjes en maken we het gezellig. Wim is vroeger docent geweest en helpt mij met de Nederlandse taal tijdens mijn bezoek. Zo lees ik hem graag een boek voor om te oefenen. Hij geniet dan van de verhalen die ik voorlees.”


Wat is er zo leuk aan?

“Het voelt niet als gewoon werk. Met vrijwilligerswerk kom je bij mensen thuis. Ik luister naar hun verhaal. Je bouwt echt een band op met iemand. Dat vind ik het allerleukst.”


Reactie van Tine:

“Ik heb het altijd heel gezellig met Ahlam. Ze zet gelijk koffie als ze binnen komt, ze weet inmiddels waar de kopjes staan. We praten over van alles en nog wat als ze er is. Dat maakt het zo leuk, het is net een vriendin. Ik luister graag naar haar verhalen over haar werk en haar thuisland.”

Share Post
Related Posts

“Marjolein is er voor de leuke dingen!”

| Vrijwilligersverhalen
Het is maandagochtend en vandaag hebben we afgesproken met Marjolein op het mooie Groot Schuylenburg ...
See more

Naftali (maatje bij Maatjes Apeldoorn): “Er is wederzijdse interesse in elkaar en dat maakt mij blij”

| Vrijwilligersverhalen
Regelmatig staan er oproepen voor maatjes op “Apeldoorn Pakt Aan.” Wat houdt ‘maatje zijn’ in? Om hier een ...
See more

Rebelse puber met vrijwilligerswerk in het hart

| Vrijwilligersverhalen
Dat de drieëntwintig jarige May als vrijwilliger aan de slag zou gaan bij de StijldansKlup in Apeldoorn berust ...
See more