Skip Navigation
Post | October 2023 | Nieuws | 2 min read

Dag van de vrijwilliger!

Written by Linda Wildenberg
Dag van de vrijwilliger, 7 december

Tip 1: Geef!

Een cadeautje geven is altijd goed. Geef ze vooral persoonlijk, dat raakt mensen het meest. Bijvoorbeeld: cadeautjes met een persoonlijke tekst, iets duurzaams of lokaals bij een lokale organisatie. Bloembollen of zaden zijn ook leuk om te geven en krijgen! 

Organiseer een lunch of koffiemoment met wat lekkers en jouw bedankje in een Goodiebag. Wil je jezelf uitdagen of past het gewoon bij jou, maak dan een vlog waarin je jouw vrijwilligers 'persoonlijk'' bedankt!


Tip 2: Maak!

Maak iets lekkers, bak koekjes of een lekkere soep. Denk hierbij wel aan wat je vrijwilligers mogen/kunnen eten. Of maak een fotokalender van bijvoorbeeld jullie vrijwilligers met een leuke quote. Schrijf een gedichtje en maak er een kaart mee, schrijf deze persoonlijk of laat deze schrijven door medewerkers van jouw organisatie.


Tip 3: Leer!

Geef jouw vrijwilligers kennis! Misschien organiseren jullie zelf een leuke workshop op 7 december, of geef eens één van onze workshops of bijeenkomsten cadeau. Deze organiseren wij voor vrijwilligers zowel online als fysiek. Kijk maar eens op onze Kennis pagina. Mis je op deze pagina een training of workshop voor jouw vrijwilligers? laat het ons weten dan kunnen we samen bekijken of we iets kunnen organiseren.


Tip 4: Samen doen!

Ga wandelen met of zonder gids. Je kunt een stadswandeling maken met bijvoorbeeld bij Vagebond waarbij je meer leert over dakloosheid of kijk eens op deze website voor verschillende wandelingen in Apeldoorn. Daag je vrijwilligers uit met een Escape room of organiseer een (online) Pubquiz.


Tip 5: Laat het zien!

Maak een Walk of Fame van vrijwilligers. Hang foto's op van vrijwilligers met een korte tekst ernaast, of plaats een collage van foto's in jullie nieuwsbrief en op de website. Denk ook eens aan een bedankje in de lokale krant.

Geef ze op voor een prijs zoals De Nationale vrijwilligersprijs 2024. Of als je vrijwillige bestuurders hebt nomineer ze voor De Uitblinker van het jaar.


Via deze 5 tips willen we je inspireren om jullie vrijwilligers op een leuke manier te waarderen, want 'Goed doen voelt goed!' Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk. Wil je dat we eens met je meedenken? Bel ons gerust op werkdagen 055-5270581.

Share Post
Related Posts

Update 10 februari: Help jij ons Apeldoornse vrijwilligers te bedanken?

| Nieuws
Update 10 februari van de gemeente Apeldoorn.
De waarderingspaketjes zijn op.
Wil je op de hoogte gebracht ...
See more
Wie nomineer jij voor een rood lintje?

Wie nomineer jij voor een rood lintje?

| Nieuws
Wie nomineer jij voor een rood lintje?
See more
Maximale vrijwilligersvergoeding blijft 1.800 euro per jaar in 2022.

Maximale vrijwilligersvergoeding in 2022 blijft 1.800 euro per jaar*

| Nieuws
Maximale vrijwilligersvergoeding blijft 1.800 euro per jaar in 2022.
See more