Skip Navigation
Post | April 2024 | Nieuws | 2 min read

Hulp nodig? Durf te vragen!

Soms heb je een kleine praktische vraag waar je hulp bij kunt gebruiken. Bijvoorbeeld hulp bij een klein klusje in huis, het uitlaten van de hond, hulp bij vervoer, een verhuizing of een tuin onderhouden omdat je dit zelf niet meer kunt. Bij Apeldoorn Pakt Aan krijgen we regelmatig de vraag of we vrijwilligers hebben die kunnen helpen. Maar vaak is hulp dichterbij dan je denkt.


Je kunt in veel van deze gevallen hulp vragen aan een ander. Dat lijkt misschien moeilijk, maar veel mensen ervaren dat wanneer je om hulp vraagt, bijna iedereen ja zegt. Dus durf te vragen! De meeste mensen willen graag iets voor een ander doen. Maar niemand wil zich opdringen, daarom bieden mensen niet altijd uit zichzelf hulp aan. Wat niet betekent dat ze niet willen helpen. Je hoeft ze vaak alleen maar te vragen.


Weet je niet wie je moet vragen? Je kent vaak meer mensen dan je denkt. Misschien heb je kinderen of andere familieleden die je om hulp kunt vragen. Kennissen die je soms in de supermarkt tegenkomt. Buren of andere mensen uit de straat. Je kunt beginnen met eenmalig iets kleins vragen. Misschien wil de buurman die altijd in de tuin bezig is ook wel even in jouw tuin de heg snoeien. Of kan die kennis uit de supermarkt een kleine boodschap voor je meenemen. Wonen er kinderen in de buurt? Zij willen vast wel een keer de hond uitlaten of onkruid wieden, eventueel voor een klein zakcentje. Spreek ze gewoon eens aan. Met een simpele ‘Mag ik je wat vragen?’ kom je vaak al een heel eind.


Vind je het lastig om hulp te vragen? Misschien kun je bedenken wat je voor deze mensen terug kunt doen. Bijvoorbeeld tijdens een vakantie de kat van de buurman voeren, een taart bakken als bedankje of een neefje of nichtje helpen met huiswerk. Iets terug doen hoeft niet, maar het maakt het soms wel makkelijker om hulp te vragen.


En kom je er echt niet uit? Dan kun je alsnog je vraag stellen bij Apeldoorn Pakt Aan. Wij gaan dan kijken of we iemand in jouw buurt kunnen vinden die kan helpen. Kijk voor meer informatie bij Hulp in je Buurt.

Share Post
Related Posts
De coronacrisis heeft forse gevolgen voor vrijwilligersverenigingen in Nederland. De druk op bestuursleden is groot en toegenomen. Veel besturen maken zich zorgen over het herstel van de vereniging als de coronacrisis voorbij is. Dit blijkt uit het Nationaal Verenigings Onderzoek 2021.

Nationaal Verenigings Onderzoek 2021: Coronacrisis belast ook vrijwilligersverenigingen

| Nieuws
De coronacrisis heeft forse gevolgen voor vrijwilligersverenigingen in Nederland. De druk op bestuursleden is ...
See more

Bijwonen training, workshop of bijeenkomst in coronatijd

| Nieuws
Korte vragenlijst over het bijwonen van activiteiten voor vrijwilligers in coronatijd.
See more
De 5 “spelregels” als vrijwilliger

De 5 “spelregels” als vrijwilliger*

| Nieuws
Het wemelt van de ongeschreven regels in het leven. Zo ook rond vrijwilligerswerk. Hoe hoort het eigenlijk als ...
See more