Skip Navigation
Post | June 2021 | Mensen maken Apeldoorn - Nieuws | 2 min read

Geslaagde NLdoet-acties in Apeldoorn

Op 28 en 29 mei werd NLdoet georganiseerd, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook in Apeldoorn werden dat weekend weer vele handen uit de mouwen gestoken. We delen graag een aantal mooie acties met je.


’s Heeren Loo Kaarsenatelier De Villa

Alle wethouders van de Gemeente Apeldoorn gingen in de tuin van ’s Heeren Loo Kaarsenatelier De Villa flink aan de slag. Samen met de cliënten van de dagbesteding hebben ze heel veel onkruid weggehaald en werden er bloemen en bollen in potten gezet. De stoelen kregen een sopje en er was er tijd voor een gezellig praatje. Natuurlijk namen ze ook een kijkje bij het kaarsenatelier waar ze prachtige spullen maken. Na een mooi dankwoord van een cliënt kregen ze een kaars (in potje bedankt) mee naar huis.


Foto: Mandy Lomé

Bekijk meer foto's van deze actie


Het Zonnehuis, Beekbergen

Op vrijdag 28 mei deed het team van Mensen maken Apeldoorn mee aan NLdoet. Voor de bewoners van het Zonnehuis in Beekbergen was een (rolstoel)puzzeltocht door Beekbergen uitgezet. Het Zonnehuis bestaat 100 jaar en de puzzeltocht bestond uit vragen over foto’s uit de beginperiode en de bewoners moesten een letter zoeken zodat aan het eind een woord ontstond. Het was heerlijk weer en de bewoners genoten zichtbaar. Bij de slager kregen we een heerlijk plakje worst en aan het eind van de puzzeltocht waren er poffertjes en muziek! Het was een gezellige ochtend waar wij een mooie herinnering en een ervaring rijker aan over hebben gehouden.Inloophuis De Herberg

Op vrijdag 28 mei hadden we een high tea voor bezoekers en medewerkers van Inloophuis De Herberg. Via NL Doet zijn er 6 vrijwilligers geworven van buiten de organisatie, waarvan uiteindelijk 5 ook daadwerkelijk geholpen hebben. We troffen het met deze ongelooflijk enthousiaste en actieve mensen!


Weken van te voren waren zij in touw om een menu samen te stellen en verpakkingsmateriaal uit te denken zodat alles coronaproef aangeboden kon worden. Op de dag zelf is er hard gewerkt om voor 140 (!!) mensen een fantastische high tea te faciliteren. Sommigen kwamen mee snoepen in De Herberg zelf en weer anderen kregen een tasje mee of kregen het thuisgebracht om er buiten De Herberg van te kunnen genieten.Bekijk meer foto's van deze actie

Share Post
Related Posts
7 miljoen vrijwilligers, en jij?

7 miljoen vrijwilligers, en jij?

| Mensen maken Apeldoorn - Nieuws
Nederland telt al bijna 7 miljoen vrijwilligers. Toch missen we jou nog!
See more