Skip Navigation
Post | November 2023 | Nieuws | 2 min read

Goed bezochte vijfde editie Vrijwilligersmarkt Apeldoorn

Written by Esther Huizer

De vijfde editie van de Apeldoornse Vrijwilligersmarkt – voorheen Proeverij voor Vrijwilligerswerk – trok veel bezoekers op zaterdag 7 oktober jl. Honderden mensen namen de tijd om langs de kramen te lopen om te zien wat er allemaal aan vrijwilligerswerk te doen is bij Apeldoornse organisaties, verenigingen en goede doelen. De standhouders deden op hun beurt vol enthousiasme hun best om vrijwilligerswerk in het algemeen en specifiek hun vacatures zo goed mogelijk voor het voetlicht te brengen.


Vorig jaar stonden er 50 kramen bij Omnisport. Dit jaar waren er maar liefst 80 kramen. De ruimte voor een groter aantal kramen en meer bezoekers werd dit jaar gevonden bij theater Orpheus.


Op zoek naar vrijwilligerswerk

Bezoekers konden op zoek naar vrijwilligerswerk dat bij hen past in onder meer sport, groen, cultuur, zorg en welzijn. Door het uitgebreide aanbod deden veel bezoekers inspiratie op, vond een aantal vrijwilligerswerk en namen anderen informatie mee om thuis nog eens goed door te lezen en daarna een keuze te maken.


Waardevol en belangrijk werk

Wethouder Anja Prins deed het openingswoord waarin ze benadrukte hoe waardevol en belangrijk vrijwilligerswerk is. Vrijwilligers maken op veel gebieden het verschil in Apeldoorn. Ze maken Apeldoorn mooier en leuker om te wonen, werken of te bezoeken. Bovendien is vrijwilligerswerk belangrijk voor de vrijwilligers zelf. Het geeft voldoening en het levert sociale contacten op.


Vrijwilligerswaardering

In Apeldoorn zijn veel vrijwilligers actief. Ze waren uitgenodigd om naar Orpheus te komen om daar de gemeentelijk vrijwilligerswaardering in ontvangst te nemen. Een bij ’s Heeren Loo gemaakte hartvormige kaars met een bedankkaartje erbij. Ook stond de koffie met een traktatie voor hen klaar. Voor de vrijwilligers die van volleybal houden, waren er ook nog setjes vrijkaartjes voor de Supercup Volleybalwedstrijd op zondag 15 oktober, aangeboden door volleybalclub Draisma Dynamo.


Apeldoorn Pakt Aan

De Vrijwilligersmarkt wordt jaarlijks georganiseerd. Het brengt vraag en aanbod op een aansprekende en gezellige manier bij elkaar. Mensen die vrijwilligerswerk willen gaan doen, hoeven niet te wachten op de volgende Vrijwilligersmarkt. Het is het hele jaar mogelijk om op zoek te gaan naar passend vrijwilligerswerk. Op de website van Apeldoorn Pakt Aan (Apeldoornpaktaan.nl) plaatsen organisaties, verenigingen en goede doelen hun vacatures voor vrijwilligers.De werkgroep Vrijwilligersmarkt Apeldoorn bestaat uit leden van Apeldoorn Pakt Aan, De Kap, Stichting Present, Ertoe Doen, Sportservice Apeldoorn, Sportraad Apeldoorn, Platform Coördinatoren Vrijwilligerswerk Zorg & Welzijn Apeldoorn, GIGANT en IVN Natuureducatie.


Share Post
Related Posts
Om jouw sportclub te ondersteunen kan je eenmalig 1000 euro aanvragen!

1000 euro voor jouw club

| Nieuws
Om jouw sportclub te ondersteunen kan je eenmalig 1000 euro aanvragen!
See more

Kick-off Maatje Achter De Voordeur in Apeldoorn

| Nieuws
Na een succesvolle implementatie in Utrecht rolt Moviera | aanpak huiselijk geweld het project Maatje Achter ...
See more
Vacature van de week: 4daagse Apeldoorn zoekt een vrijwilligers EHBO of Massage

Vacature van de week: 4daagse Apeldoorn zoekt vrijwilligers voor EHBO of Massage

| Nieuws
Vacature van de week: 4daagse Apeldoorn zoekt een vrijwilligers EHBO of Massage
See more