Skip Navigation
Post | June 2022 | Nieuws | 1 min read

Kick-off Maatje Achter De Voordeur in Apeldoorn

Na een succesvolle implementatie in Utrecht rolt Moviera | aanpak huiselijk geweld het project Maatje Achter De Voordeur dit jaar uit in verschillende steden in Gelderland, waaronder Apeldoorn.


Steun door ervaringsdeskundige

Maatje Achter De Voordeur ondersteunt mensen die te maken hebben (gehad) met huiselijk geweld bij hun herstelproces. Zij worden hierbij gekoppeld aan een vrijwilliger (ervaringsmaatje) die zijn of haar eigen ervaringen op het gebied van huiselijk geweld kan en wil inzetten om anderen te helpen. Ervaringsmaatjes krijgen hiervoor een speciale training en worden door professionele ervaringsdeskundigen begeleid.


Herkenning

Het bieden van een luisterend oor (zonder te oordelen) en de wederzijdse herkenning maakt dat deelnemers zich door de maatjes gehoord en gezien voelen. Doordat de maatjes zelf ervaring met huiselijk geweld hebben, weten zij hoe het voelt en snappen zij met welke dilemma’s en uitdagingen de deelnemers te maken krijgen. Hierdoor ontstaat een gelijkwaardige relatie tussen het ervaringsmaatje en de deelnemer, wat zorgt voor meer zelfredzaamheid en zelfvertrouwen bij de deelnemers.


Kom naar de kick-off!

Iedereen die meer wil weten over dit prachtige project is welkom bij de kick-off, waarin wij meer vertellen over de ervaringen door maatjes en deelnemers tot nu toe, de trainingen en de uitrol in Apeldoorn.


Datum: Donderdag 30 juni van 15.30 – 17.00

Locatie: Korak - Jean Monnetpark 77, 7336 BB in Apeldoorn

Voor wie? (potentiële) ervaringsmaatjes, (potentiële) deelnemers, hulpverleners en professionals die op andere wijze met dit thema te maken hebben. 

Aanmelden via: Janita Beijeman [email protected], o.v.v. uw naam en het aantal personen waarmee u komt.


Meer weten?

Bezoek www.maatjeachterdevoordeur.nl

Share Post
Related Posts
Bij de Klup kan iedereen zichzelf kan zijn.

Leuke vrijwilligers vacatures bij de Klup

| Nieuws
Bij de Klup kan iedereen zichzelf kan zijn.
See more
Wil jij meer jongeren bij jouw organisatie betrekken? En/of heb je (veel) kennis over dit onderwerp te delen? Doe dan mee aan de Hackaton Jongeren.

Hackaton Jongeren

| Nieuws
Wil jij meer jongeren bij jouw organisatie betrekken? En/of heb je (veel) kennis over dit onderwerp te delen? ...
See more
Ook dit jaar, voor de 4e keer, deelt de gemeente weer lintjes uit om toch een aantal Apeldoornse helden in het zonnetje te zetten. Iemand aanmelden is mogelijk en kan tot 1 oktober.

Wie nomineer jij voor een jeugdlintje?

| Nieuws
Ook dit jaar, voor de 4e keer, deelt de gemeente weer lintjes uit om toch een aantal Apeldoornse helden in het ...
See more