Skip Navigation
Post | September 2023 | 1 min read

Vrijwilligersvacature van de week: Leerlingen laten kennismaken met muziekinstrumenten?

Written by Esther Huizer

Na het opheffen van Markant (o.a. muziekschool) eind 2017, zijn de Apeldoornse jeugdorkesten door een ouderinitiatief verder gegaan als zelfstandige vereniging.

Door die opheffing zijn er essentiële gaten gevallen in het muziekaanbod voor kinderen en jongeren. Met name het snuffelen aan verschillende muziekinstrumenten van een orkest.


Daarom biedt Vereniging Apeldoornse Jeugdorkesten vanaf het schooljaar 2023-2024 een uitbreiding aan.

Er worden gestructureerde oriënterende lespakketten voor basisscholen aangeboden (op scholen, tijdens schooltijd), met name via de Cultuurwijzer.

Daarnaast bieden ze buitenschools een instrumenten-snuffelcursus aan, waarbij kinderen tussen 8 en 14 jaar diverse muziekinstrumenten uitgebreid proberen tijdens 17 wekelijkse lesuren (buiten schooltijd, eind van de middag of begin van de avond, bij Gigant of op andere locaties).


Alles gebeurt onder leiding van professionele muziekdocenten, ondersteund door vrijwilligers. Inzet van deze vrijwilligers is flexibel, afhankelijk van beschikbaarheid en interesse. Het is een pre als je zelf een instrument bespeelt, maar dat is niet noodzakelijk. Wel affiniteit met het werken met kinderen, enthousiasme, en soms wat geduld zijn gewenst. Ook hebben ze nog vrijwilligers nodig voor de organisatie, instrumententransport, administratie en werving.


Kijk voor meer informatie/aanmelding op: Vereniging Apeldoornse Jeugdorkesten | Apeldoorn Pakt Aan

Share Post

Powered by Deed‌mob Tools ·
Translate content to English