Skip Navigation
Post | December 2023 | Vrijwilligersverhalen | 2 min read

Skaten is niet voor even, skaten is voor het leven!

Written by Roos Korteweg
Longbordlesjuh

Teddy uit Apeldoorn zet zich vrijwillig in als longboard coördinator bij Longboardlesjuh. Hier kun je leren longboarden, je verder ontwikkelen en gelijkgestemden ontmoeten. Samen met 3 gepassioneerde longboarders geeft hij les aan kinderen en vormen zij het bestuur. Teddy longboard al 10 jaar en is een echte skater. Met hart voor de sport en levensstijl besteedt hij graag zijn vrije tijd aan het bouwen van een community voor longboarders in Apeldoorn. In zijn dagelijks leven is hij een eigen bedrijf aan het opzetten. Hij ontwikkelt diverse (skate) karakters voor skate webshops die consumenten kunnen gebruiken als online paspop. In het ontwerpproces kan hij goed zijn creativiteit kwijt.


Longboard community

Het draait bij Teddy niet alleen om het geven van de lessen, het gaat om het creëren van een plek waar passie en ontwikkeling samenkomen. “Als longboarder miste ik een community voor longboarden in Apeldoorn. We waren altijd met een klein clubje, vrienden gingen de stad uit of gingen zich professionaliseren in de sport. Ik miste een plek die passie en ontwikkeling in longboarden mogelijk maakt. Tijdens mijn werk in een brasserie ving ik een gesprek op van Hidde. Als jongerenwerker had hij het over een community waar hij aan wilde bouwen voor jongeren. Daar ging ik direct op aan, en haakte in bij het gesprek. Niet veel later zijn we begonnen met Longboardlesjuh.”


Veilige haven

Teddy geeft longboardlessen aan jongeren, niet alleen om ze de sport bij te brengen, maar ook om ze een plek te bieden waar ze zichzelf kunnen zijn. Voor hem draait het niet alleen om het leren van trucjes, maar ook om het aanmoedigen van positiviteit en teamwork. “Het is gaaf om de blije gezichten van de kinderen en ouders te zien. Door mijn passie, ervaring en tricks over te brengen op de kinderen geef ik ze wat mee waar ze de rest van hun leven plezier mee kunnen hebben. Mijn motto luidt dan ook: skaten is niet voor even, skaten is voor het leven.” Het leren longboarden draait niet alleen om de sport. “We bieden kinderen een plek om hun energie kwijt te kunnen, frustraties te uiten en leren positief met elkaar om te gaan. Negativiteit heeft geen plek bij ons, daar spreken we elkaar op aan. Ik ben voor het positief benaderen, dit is een veilige plek waar iedereen zich ontwikkelt. Zolang je goed doet, goed ontmoet! Je geeft elkaar een goed gevoel, zo groeien jongeren persoonlijk én in de sport.”


Opladen

Teddy zet zich vrijwillig in voor iets waar hij van houdt. “Ik richt mij op de kenniskant en sponsoring voor de community, dat kost mij geen energie, het geeft me energie! In mijn vrije tijd ben ik bezig met mijn passie en bouwen we aan een community en dat is leuk om te doen.”


Groot brengen, groeien en bloeien. 

Het vrijwilligerswerk draait Teddy om het creëren van een positieve plek waar mensen kunnen groeien, samenwerken en simpelweg genieten van het longboarden. Teddy geeft het mooie voorbeeld van Tim: “een jongen die vanaf les 1 betrokken was. In het begin was hij onzeker en voorzichtig. Ik heb hem zien ontwikkelen tot een zelfverzekerde jongen die niet alleen trucjes beheerst, maar ook de kunst van het lesgeven heeft omarmd. Hij heeft bij ons een positieve ontwikkeling doorgemaakt, daar word ik gelukkig van!”


Voor wie maak jij het verschil? Kijk hier wat jij kunt betekenen!

Share Post

Powered by Deed‌mob Tools ·
Translate content to English