Skip Navigation

E-learning

Naast verschillende trainingen en activiteiten die je vindt in de agenda, is er ook een groot aanbod aan online leermateriaal. Denk aan online trainingen en cursussen of lezingen en presentaties (webinars). Op deze pagina hebben we het aanbod voor je verzameld.


E-learnings kun je volgen in je eigen tijd en op je eigen tempo. Leren wanneer het jou uitkomt. Er zijn verschillende online cursussen, met uiteenlopende onderwerpen. Voor sommige programma's dien je eenmalig een account aan te maken. Er zijn ook trainingen waarbij je na afloop een certificaat ontvangt.


Werkt een link niet? Laat het ons dan even weten.

Voor vrijwilligers

Training Eenzaamheid

Wil je weten wat jij kunt betekenen voor iemand die zich eenzaam voelt? In deze training leer je meer over eenzaamheid, de gevolgen hiervan en wat je voor iemand kunt betekenen.

Training Rouwen in tijden van corona

In deze online training leer je meer over de gevolgen van de corona-maatregelen op de periode rondom het overlijden, het rouwproces en wat jij voor iemand die rouwt kunt betekenen.

Training over Stress

Ken jij iemand die stress ervaart en wil je diegene graag steunen? In deze training leer je hoe je stress herkent, wat de gevolgen zijn van stress en wat je voor iemand kunt betekenen die last heeft van stress.

De kracht van een goed gesprek

Wil jij leren hoe je een goed gesprek voert? In deze training krijg je tips over hoe je een versterkend gesprek kunt voeren door middel van een dialoog.

Grenzen stellen

Binnen het vrijwilligerswerk komt het wel eens voor dat iemand (onbewust) over jouw grenzen heen gaat. In deze training leer je hoe je jouw grenzen aan kunt herkennen en aangeven.

Netwerken versterken

Een sterk sociaal netwerk is van groot belang voor de veerkracht van mensen. Niet iedereen heeft zo’n netwerk. In deze training leer je hoe je iemand kunt ondersteunen bij het versterken en uitbreiden van zijn of haar sociale netwerk.

Niet zichtbare beperkingen

Door het doen van deze training kun je jezelf basiskennis bijbrengen over wat ‘Niet zichtbare beperkingen’ zijn en hoe je daar in je communicatie rekening mee kunt houden.

Training Fysiek Gezond werken

Veel zorgverleners hebben rugklachten. Aan de hand van 20 vragen in deze training kun je jezelf basiskennis bijbrengen over ergonomisch werken en omgaan met fysieke belasting in de zorg.

Praten over huiselijk geweld kun je leren

Als vrijwilliger kun je te maken krijgen met signalen van huiselijk geweld. Wil je weten hoe je deze signalen herkent en hoe je dit bespreekbaar kunt maken? Dan is deze training misschien wat voor jou.

Zorgen over een kind, en nu?

Doe jij vrijwilligerswerk met kinderen? Dan kun je wel eens het vermoeden hebben dat er iets aan de hand is. In deze training leer je wat je dan het beste kunt doen.

Laaggeletterdheid

In deze online cursus wordt uitgelegd wat laaggeletterdheid is en hoe je dit kunt signaleren. Je krijg praktische tips om dit bespreekbaar te maken en hoe je iemand kan doorverwijzen naar een passend aanbod.

E-learning Autismespectrumstoornis (ASS)

In deze e-learning kom je meer te weten over mensen met een AutismeSpectrumStoornis (ASS). Je leert wat ASS is en hoe je mensen met ASS beter kunt begeleiden.

Training Empowerment

Ondersteun jij iemand die in een kwetsbare situatie zit? In deze training leer je hoe je iemand helpt om vanuit zelfvertrouwen en met eigen kracht, iets aan de situatie te veranderen.

Herkennen van ouderenmishandeling

Kom je als vrijwilliger bij ouderen thuis? Dan kun je een belangrijke rol spelen in het verminderen van ouderenmishandeling. In ongeveer 20 minuten leer je de signalen te herkennen en oefen je met herkenbare voorbeeldsituaties.

Omgaan met emoties

In het vrijwilligerswerk kun je te maken krijgen met verschillende soorten emoties. In deze training leer je emoties te herkennen en hoe hier mee om te gaan.

E-learning Licht Verstandelijke Beperking (LVB)

In deze e-learning kom je meer te weten over mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB). Je ontdekt hoe je mensen met een LVB herkent en beter kunt begeleiden.

Herkennen van dementie

Ben je vrijwilliger en kom je regelmatig in contact met mensen met dementie? Doe de training en leer hoe je goed met hen omgaat in verschillende situaties.

E-learning Intercultureel vakmanschap

Veel vrijwilligers worstelen met de grote diversiteit van hun cliënten. Hoe om te gaan met al die verschillen? Om te ondersteunen heeft KIS een nieuwe e-learningmodule over intercultureel vakmanschap ontwikkeld voor werken in het sociaal domein.

Signaleren en oplossen zorgverzekeringsschulden

Help jij mensen met betalingsachterstanden? Na het volgen van de e-learning kun je sneller zorgverzekeringsschulden herkennen en je cliënt beter ondersteunen bij het oplossen ervan.

Écht contact maken

In deze training maak je kennis met de basisprincipes van écht communiceren. Want juist in dat contact kan heel veel mis gaan, maar daarin kan je als vrijwilliger ook heel veel betekenen.

Aan de slag als maatje

In deze e-learning leer je hoe je persoonlijk contact met je maatje goed vormt geeft. Je krijgt tips over hoe je een goede gesprekspartner bent en grenzen stelt in het contact.

Krachtig Besturen

Leren hoe je slimmer, handiger en effectiever bestuurt? Doe dan mee aan de online training ‘Krachtig Besturen en Bestuurlijke vernieuwing’. Over o.a. bestuurskracht, effectief vergaderen, de 6 wetten van besturen, onderstromen, betrokkenheid vergroten en samenwerken.

Niet pluis situaties NOV

Omgaan met Niet Pluis situaties - E-learning NOV

Soms kom je als vrijwilliger situaties tegen waarin het met een hulpvrager niet goed lijkt te gaan. Dat kan je een 'niet-pluis' gevoel geven. Vanuit het programma Samen Ouder Worden is een e-learning ontwikkeld waarin je manieren leert hoe je in dergelijke situaties kunt reageren.

Meer weten?

Ben je op zoek naar een specifieke training? Neem dan contact met ons op.