Skip Navigation
Post | July 2021 | Bestuurdersacademie Apeldoorn | 2 min read

10 jaar Bestuurdersacademie - Anja Kleinendorst

Anja Kleinendorst Bestuurdersacademie Apeldoorn

De Bestuurdersacademie bestaat 10 jaar. In dit kader lees je hier het hele jaar interviews met betrokkenen. In deze eerste aflevering Anja Kleinendorst. De interviews zijn gehouden en opgesteld door Esmee van Lohuizen, vrijwilliger van Netwerk Skill-Ability.


Anja moet nog steeds wennen aan vrije tijd.


Anja Kleinendorst zette zich 44 jaar met hart en ziel in voor verschillende organisaties waaronder de Bestuurdersacademie. ‘Het eerste jaar niets doen en leren vervelen, en dan pas weer wat oppakken’, dat was wat Anja Kleinendorst hoorde van haar directeur na 44 jaar werkzaam te zijn geweest. 


In het park met het zonnetje in ons gezicht verteld deze vrijwilliger over haar baan bij Stimenz en haar vrijwilligerswerk. Het is duidelijk te merken dat ze ervaring heeft met vrijwilligerswerk, ze heeft een vlotte babbel en is erg enthousiast over het werk wat ze in de afgelopen jaren heeft gedaan.

 

Anja was 5 jaar bij de Bestuurdersacademie betrokken. In het begin waren er maar een aantal trainingen, maar naar mate de tijd verstreek, kwamen er meer trainingen bij en bouwden zij een groot netwerk op. Enthousiast vertelt ze dat ze positieve reacties kreeg van de inspiratieavonden. Doordat mensen er met elkaar over praatte, werd zo het netwerk van vrijwilligers steeds verder uitgebreid.


Als taken had ze het werven van vrijwilligers en het begeleiden van diverse trainingen bij de Bestuurdersacademie. Vooral het begeleiden van de werkgroep vond ze leuk om te doen. Als Anja en haar collega’s zich niet zo hadden ingezet om het allemaal financieel rond te krijgen, dan was het misschien nooit zo’n succes geworden. 

 

Inspiratieavonden

Deze avond hielden ze 1 keer per jaar. Er was een bepaald thema en hier kwamen zo’n 200 mensen op af. Toen Anja begon te vertellen over deze avonden, bloeide ze helemaal op. Naast de inspiratieavonden organiseerde de Bestuurdersacademie 4 keer per jaar specials. ‘Zo hadden we een keer een zeer geslaagde special over de AVG’, vertelde Anja geënthousiasmeerd.

 

EHBO op het sportveld

Een andere taak was het werven van vrijwilligers die de cursus gingen leiden. Het direct aanspreken van de mensen in je netwerk was het beste, vertelde Anja. Naast de basistrainingen die de Bestuurdersacademie geeft, zoals voorzitterschap, penningmeester en secretaris, worden er ook andere trainingen gegeven. De training EHBSO, ‘EHBO op het sportveld’, heeft veel indruk gemaakt op deze vrijwilliger. Zo heeft ze zelf deelgenomen en vertelde ze dat ze er veel van heeft geleerd. 

 

Een leuke anekdote wilde ze ons niet voorbij laten gaan. Om mensen te helpen met boodschappen of andere dingen voor de eenzame mensen onder ons in deze bijzondere tijd, kroop Anja door de auto heen om het coronaproof te maken. Zo konden ze de mensen blijven helpen en begeleiden bij de dagelijkse dingen in het leven, zoals ergens heen brengen.

 

Verslaafd aan vrijwilligerswerk

Nu Anja met pensioen is, heeft ze een lege agenda, maar stil zitten is niet haar ding. Ze praat vol liefde over het vrijwilligerswerk en heeft toch wel heimwee. Tegen het einde van het jaar wil ze weer beginnen met vrijwilligerswerk, want deze enthousiaste vrijwilliger is verslaafd aan vrijwilligerswerk!

Share Post
Related Posts
Moniek Mol Bestuurdersacademie Apeldoorn

10 jaar Bestuurdersacademie - Moniek Mol

| Bestuurdersacademie Apeldoorn
Interview Moniek Mol 10 jaar Bestuurdersacademie Apeldoorn
See more

Lees/luistertip over het voorkomen van fraude

| Bestuurdersacademie Apeldoorn
Als vrijwillig bestuurder hoop je nooit in de situatie terecht te komen dat een medebestuurder fraudeert met ...
See more
WBTR

WBTR-stappenplan: gratis ondersteuningssessie op 8 september

| Bestuurdersacademie Apeldoorn
Op woensdag 8 september a.s. is er een online ondersteuningssessie voor gebruikers van het WBTR-stappenplan ...
See more