Skip Navigation
Post | October 2021 | Bestuurdersacademie Apeldoorn | 2 min read

10 jaar Bestuurdersacademie - Marc Ankersmid

Marc Ankersmid Bestuurdersacademie Apeldoorn

De Bestuurdersacademie bestaat 10 jaar. In dit kader lees je hier het hele jaar interviews met betrokkenen. In deze vierde aflevering Marc Ankersmid, die sinds de start van de Bestuurdersacademie met veel plezier en enthousiasme de training PR & Communicatie voor zijn rekening nam. De interviews zijn gehouden en opgesteld door Esmee van Lohuizen, vrijwilliger van Netwerk Skill-Ability.


Vrijwilligerswerk doen is vooral veel plezier hebben

 

Marc Ankersmid is een bezige bij en vindt stilzitten maar niets. Hij is bij verschillende organisaties betrokken geweest als vrijwilliger. Daarnaast was hij directeur bij het communicatiebedrijf Emotion en Appmansschap. Zijn quote is dan ook ‘als je op de bank blijft zitten, dan gebeurt er niets.’


In het mooie pand ‘de Kazerne’ waar Marc sinds kort zit, vertelde hij enthousiast over zijn drukke, maar leuke leven.

 

Eigenaar van een aantal bedrijven, dus een volle agenda voor Marc. Ook verzorgde hij tien jaar lang één of tweemaal per jaar de training PR & Communicatie bij de Bestuurdersacademie. Daarnaast was hij bij verschillende bedrijven als vrijwilliger werkzaam.

 

Training Communicatie

Een training van drie avonden met volop informatie, gezelligheid en leermomenten. Samen met zijn bedrijf Emotion werkte hij samen met Stimenz en vanuit daar raakte hij betrokken bij de training PR & Communicatie.

 

Door de niveauverschillen was het voor Marc soms een uitdaging om voor iedereen een training te geven waar iedereen iets aan had. Toch is het, volgens de meeste deelnemers, 10 jaar lang gelukt om leuke en interessante trainingen te geven. Marc kreeg vaak positieve reacties.

 

Netwerk opbouwen

Deze enthousiaste vrijwilliger houdt van vrijwilligerswerk. Hij raadt het iedereen aan. “Je leert er ontzettend veel van, je ontmoet veel leuke, verschillende mensen en je hebt vooral veel fun”, aldus Marc. Vrijwilligerswerk is dus zeker aan te raden. Enerzijds is het natuurlijk vrijwillig, anderzijds haal je er heel veel uit voor je persoonlijke ontwikkeling. “Op de bank blijven zitten? Dat levert niet veel op”, zegt deze bezige bij. “Alles wat je voor de rest doet, levert je contacten op of misschien wel vriendschappen. Het is altijd mooi meegenomen als er iets uitkomt.”

 

Vrijwilligerswerk is aan te raden

Het kan goed samen met je werk of met je studie. Daarnaast kun je als student een netwerk opbouwen voor stages of werk. Het is een hele goede mogelijkheid om contacten op te doen. “Vaak ging je na het vrijwilligerswerk aan de borrel en had je een hoop gezelligheid met verschillende mensen,” vertelde Marc uit zijn eigen ervaringen.

 

Mooi initiatief

“Een leuke groep bevlogen mensen”, vertelde Marc enthousiast over de Bestuurdersacademie. Het inspireerde hem om zo’n lange tijd als vrijwilliger aan de gang te gaan bij de Bestuurdersacademie en de training PR & Communicatie te verzorgen.

 

Een idee voor later

“Een mooie doorontwikkeling zou zijn dat we een cursus specifiek voor jongeren opzetten om zo meer jongeren te enthousiasmeren voor vrijwilligerswerk. Zeker in deze coronatijd, omdat veel jongeren eenzaam zijn. Vooral laten zien hoe gaaf vrijwilligerswerk kan zijn en hoeveel je uit vrijwilligerswerk kan halen”, aldus de enthousiaste Marc. “Het blijft namelijk iets ontzettend gaafs!” 

Share Post
Related Posts
Gert Boonen Bestuurdersacademie Apeldoorn

10 jaar Bestuurdersacademie - Gert Boonen

| Bestuurdersacademie Apeldoorn
Interview Gert Boonen 10 jaar Bestuurdersacademie Apeldoorn
See more
Petra Visser

Petra Visser nieuwe trainster PR & Communicatie

| Bestuurdersacademie Apeldoorn
Petra Visser training PR & Communicatie Bestuurdersacademie Apeldoorn
See more
Nathan Stukker Bestuurdersacademie Apeldoorn

10 jaar Bestuurdersacademie - Nathan Stukker

| Bestuurdersacademie Apeldoorn
Interview Nathan Stukker 10 jaar Bestuurdersacademie Apeldoorn
See more