Skip Navigation
Post | June 2023 | Bestuurdersacademie Apeldoorn | 1 min read

En de nieuwe kinderburgemeester is.....Jahnaoh!

kinderburgemeester Apeldoorn

Besturen, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen Blij gezicht


Jahnaoh is vanaf de september de nieuwe kinderburgemeester van gemeente Apeldoorn. Wethouder Anja Prins (jeugdparticipatie) verraste hem woensdag in de klas van Montessori Passe-Partout Kerschoten. Van de 1204 stemmen die bovenbouwleerlingen uit gemeente Apeldoorn uitbrachten, waren de meeste stemmen voor Jahnaoh.


Op de vraag of hij goed geslapen had, was zijn antwoord luid en duidelijk: “nee!” Maar ondanks de spanning, was Jahnaoh toch volledig verrast toen wethouder Prins plotseling in zijn klas stond. Nadat hij was bijgekomen van de schrik, zijn klas luid applaudisseerde en er confetti door de klas vloog, verscheen er een grote glimlach op zijn gezicht: hij wordt écht de nieuwe kinderburgemeester: “Superleuk! Bedankt aan iedereen die op mij heeft gestemd!” 


Jahnaoh namens iedereen van Bestuurdersacademie Apeldoorn van harte gefeliciteerd en heel veel succes in september!


20 kandidaten

20 bassischoolleerlingen stuurden dit jaar een filmpje in. Zij wilden allemaal kinderburgemeester van Apeldoorn worden. Na de selectie van de jury bleven er vier kandidaten over: Lize, Koen, Jahnaoh en Annabelle. Alle bovenbouwleerlingen uit de gemeente kregen via school een unieke stemcode om eenmalig hun stem uit te brengen op hun favoriet. De kandidaten voerden ondertussen campagnes: vriendjes uit de klas, straat en sportclubs werden aangespoord om te gaan stemmen. En met succes. 1204 stemmen werden uitgebracht, waarvan de meeste dus op Jahnaoh.        

                     

Vijfde kinderburgemeester van Apeldoorn

In september vindt de officiële installatie plaats. Dan geeft Jolie de keten en daarmee het kinderburgemeesterschap over aan Jahnaoh. Terwijl hij kan bijkomen van de bekendmaking en bijna gaat genieten van de zomervakantie, zal Jolie de rol als kinderburgemeester nog vervullen. Wat de kinderburgemeester in Apeldoorn zoal doet is te zien op het instagramaccount: @kinderburgemeesterapeldoorn     


Bron: website gemeente Apeldoorn

Share Post
Related Posts
Gert Boonen Bestuurdersacademie Apeldoorn

10 jaar Bestuurdersacademie - Gert Boonen

| Bestuurdersacademie Apeldoorn
Interview Gert Boonen 10 jaar Bestuurdersacademie Apeldoorn
See more
Petra Visser

Petra Visser nieuwe trainster PR & Communicatie

| Bestuurdersacademie Apeldoorn
Petra Visser training PR & Communicatie Bestuurdersacademie Apeldoorn
See more
Nathan Stukker Bestuurdersacademie Apeldoorn

10 jaar Bestuurdersacademie - Nathan Stukker

| Bestuurdersacademie Apeldoorn
Interview Nathan Stukker 10 jaar Bestuurdersacademie Apeldoorn
See more