Skip Navigation
Post | March 2022 | Nieuws | 1 min read

Gekwalificeerde vertrouwenscontactpersonen voor Apeldoornse sportverenigingen

Written by Tjeerd Lemstra
VCP training Apeldoorn 2022

Zaterdag 12 maart heeft in Apeldoorn de NOC*NSF training Vertrouwenscontactpersoon (VCP) plaatsgevonden. Elf deelnemers hebben zich die dag verdiept in de rol van de vertrouwenscontactpersoon bij de vereniging.

 

Na een e-learning die de deelnemers thuis al moesten maken ging de dag van start met de theorie over o.a. de meldplicht, het tuchtrecht en de taken van de VCP. De VCP is echt de eerste opvang en bespreekt samen met degene die zich meldt de vervolgstappen zonder verantwoordelijk te zijn voor de oplossing. Ook is ingegaan op gesprekstechnieken, die na de lunch in de praktijk werden gebracht door in groepen casussen te bespreken en door middels rollenspellen met elkaar te oefenen. "Ik heb hier echt veel van opgestoken", aldus één van de deelnemers. En een andere deelnemer: “Ik heb geleerd dat mijn rol is om vooral goed te luisteren zonder (gelijk) oplossingen en adviezen aan te dragen.” Ook is ingegaan op de preventie van ongewenst gedrag binnen de vereniging. Samen zorgen voor een veilig sportklimaat door er blijvend aandacht aan te besteden binnen de vereniging.

 

De training is gefaciliteerd vanuit het Sport- en Beweegakkoord Apeldoorn en mede tot stand gekomen door een bijdrage van Sportraad Apeldoorn en Stimenz. Wil je meer weten over dit onderwerp en/of wil je de training ook voor jouw vereniging/stichting volgen, neem dan contact op met verenigingsondersteuner Tjeerd Lemstra, [email protected] / 06-50458365.

 

Kijk hier voor een korte impressie van de dag.Share Post
Related Posts

Start een campagne

| Nieuws
Via Voor Apeldoorn kun je jouw goede idee voor je buurt, dorp of stad zichtbaar maken.
See more

10 tips waarmee jij een super vrijwilligersvacature schrijft

| Nieuws
Je zoekt vrijwilligers voor jouw klus? Lees dan deze tips!
See more

BESTUURDERSACADEMIE 10 JAAR!

| Nieuws
Op 21 maart 2021, was het zover en bestaat de Bestuurdersacademie Apeldoorn 10 jaar!
See more