Skip Navigation
Post | January 2024 | Nieuws | 2 min read

Vrijwilligen met je bedrijf? Wat is er mogelijk? Waarom en hoe?

medewerkers vrijwilligerwerk

Steeds meer bedrijven ontdekken werknemers-vrijwilligerswerk als alternatief bedrijfsuitje of om hun betrokkenheid bij de samenleving te tonen.


Jij als ondernemer doet iets voor de maatschappij en tegelijkertijd motiveer je je personeel. Klussen op een kinderboerderij, een dagje uit met ouderen of gehandicapten. Er zijn talloze voorbeelden van vrijwilligerswerk "in de baas zijn tijd". 

Je kunt als bedrijf ook een actief vrijwilligersbeleid (corporate volunteering) opzetten en daarbij bemiddeling en begeleiding aanbieden. Sommigen bedrijven zetten zich bijvoorbeeld maandelijks een middag in voor een goed doel. Anderen stellen hun kennis beschikbaar of gaan een langdurig samenwerkingsverband aan met een maatschappelijke organisatie. Ook kunnen medewerkers individueel vrijwilligerswerk doen.


Voordelen

  • Teambuilding. Vrijwilligerswerk is goed voor het wij-gevoel.
  • Positief imago. Vrijwilligerswerk kan de uitstraling van een organisatie positief beïnvloeden. 
  • Company pride. Werknemers die in werktijd vrijwilligerswerk doen, voelen zich meer betrokken bij je onderneming.
  • Ontwikkeling werknemer. Vrijwilligerswerk kan onvermoede talenten blootleggen.


Maar....

  • Vaak is het startpunt wat de organisatie wil geven en niet van wat de maatschappelijke organisatie daadwerkelijk nodig heeft.
  • Erken dat de maatschappelijke organisatie de expert is. Zij kent de doelgroep het beste.
  • Realiseer je dat de beste mensen binnen het bedrijf misschien niet de beste mensen zijn om de maatschappelijke organisatie te helpen.


Sociale teambuilding met jouw bedrijf?

Help een organisatie uit de buurt door samen met jouw team een dag de handen uit de mouwen te steken: Niet alleen leuk als activiteit maar ook leuk voor een trots gevoel bij jouw werknemers en je doet meteen iets voor de maatschappij! Er zijn verschillende mogelijkheden. Van klussen op een kinderboerderij tot wandelen met ouderen.

Meer weten? Neem contact op met onze samenwerkingspartner Present om de verschillende mogelijkheden te ontdekken.:

Of volg het online Kenniscafé van NOV op 10 april:


De jaarlijkse Beursvloer

Jouw bedrijf heeft Apeldoorn iets te bieden. De Beursvloer bemiddeld daarin zodat spullen, een waardevolle workshop, lezing, training, of presentatie terecht komt op een zinvolle plek. De reguliere werkzaamheden van jouw bedrijf kunt je eenmalig of een aantal keren aanbieden aan een maatschappelijke organisatie (in de zorg, welzijn, sport, cultuur, enzovoort) die hier anders geen budget voor heeft maar er wel degelijk erg mee geholpen is. Voor dit aanbod organiseert onze partner Present Apeldoorn jaarlijks de Beursvloer.


Aanbod vrijwilligerswerk

Op de website van Apeldoorn Pakt Aan staan meer dan 200 organisaties die daar hun vrijwilligerswerk in de vorm van vacatures plaatsen. Wij kijken graag met je mee als er vanuit jullie bedrijf ook medewerkers zijn die zich individueel willen inzetten.


Nog meer meer weten over medewerkersvrijwilligerswerk?Share Post

Powered by Deed‌mob Tools ·
Translate content to English