Skip Navigation
Post | September 2023 | Nieuws | 1 min read

Leerlingen laten kennismaken met muziekinstrumenten?

Written by Esther Huizer

Na het opheffen van Markant (o.a. muziekschool) eind 2017, zijn de Apeldoornse jeugdorkesten door een ouderinitiatief verder gegaan als zelfstandige vereniging.

Door die opheffing zijn er essentiële gaten gevallen in het muziekaanbod voor kinderen en jongeren. Met name het snuffelen aan verschillende muziekinstrumenten van een orkest.


Daarom biedt Vereniging Apeldoornse Jeugdorkesten vanaf het schooljaar 2023-2024 een uitbreiding aan.

Er worden gestructureerde oriënterende lespakketten voor basisscholen aangeboden (op scholen, tijdens schooltijd), met name via de Cultuurwijzer.

Daarnaast bieden ze buitenschools een instrumenten-snuffelcursus aan, waarbij kinderen tussen 8 en 14 jaar diverse muziekinstrumenten uitgebreid proberen tijdens 17 wekelijkse lesuren (buiten schooltijd, eind van de middag of begin van de avond, bij Gigant of op andere locaties).


Alles gebeurt onder leiding van professionele muziekdocenten, ondersteund door vrijwilligers. Inzet van deze vrijwilligers is flexibel, afhankelijk van beschikbaarheid en interesse. Het is een pre als je zelf een instrument bespeelt, maar dat is niet noodzakelijk. Wel affiniteit met het werken met kinderen, enthousiasme, en soms wat geduld zijn gewenst. Ook hebben ze nog vrijwilligers nodig voor de organisatie, instrumententransport, administratie en werving.


Kijk voor meer informatie/aanmelding op: Vereniging Apeldoornse Jeugdorkesten | Apeldoorn Pakt Aan

Share Post
Related Posts
De campagne Kies een club biedt ouders die de contributie of het lesgeld niet zelf kunnen betalen, de mogelijkheid contact met ons op te nemen via het speciale telefoonnummer 088 – 8 800 888 of via kieseenclub.nl.

CAMPAGNE 'KIES EEN CLUB' van het Jeugdfonds Sport & Cultuur

| Nieuws
De campagne Kies een Club biedt ouders die de contributie of het lesgeld niet zelf kunnen betalen, de ...
See more

Doe mee met Rabo ClubSupport

| Nieuws
Bankiert jouw vereniging of stichting bij Rabobank, dan is dit een kans om geld op te halen door middel van ...
See more